Molersko-farbarski radovi

Nudimo vam sve vrste molersko-farbarskih usluga

Molersko-farbarski radovi su najčešći poslovi i ne postoji dom koji nema potrebu za ovom vrstom usluge. To je najjednostavniji a ujedno i najekonomičniji način da promenimo i osvežimo enterijer našeg doma. Kod izbora boja, bitno je da znate neku osnovnu podelu kako biste za sebe izabrali najbolje rešenje.


Boje:

» Poludisperzivne boje su najjeftinije i najnekvalitetnije boje na tržištu i za njih nije potrebna posebna priprema podloge. Moguće ih je tonirati u svetlijim tonovima i obavezan je nanos u dva sloja, koji obavezno budu nešto deblji. Nisu otporne na brisanje, a dosta brže se prljaju i blede u odnosu na disperzivne i akrilne boja.

» Disperzivne boje su nešto boljeg kvaliteta od poludisperzivnih, a otporne su na vlažno brisanje pa ih je moguće duže održati čistim. Ove boje se toniraju i u svetlim i u tamnim tonovima i nanose u dva sloja koja su nešto tanja od slojeva kod poludisperzivnih boja. Pokrivna moć im je veća, a duže zadržavaju intezitet i postojanost pa predstavljaju bolje i trajnije rešenje.

» Akrilne boje su najkvalitetnije i najskuplje boje na tržištu. Ove boje su otporne na mokro brisanje i moguće ih je tonirati do najtamnijih nijansi. Nanose se u veoma tankom sloju u dva do tri nanosa, boja je vrlo intenzivna i ima dug vek trajanja. Priprema same površine za ovakvu boju mora biti detaljna jer zahteva idealno ravnu površinu.

Molersko-farbarski radovi se izvode u nekoliko koraka:

» zaštita prostora u kojem se izvode radovi,
» priprema površine, gletovanje, šmirglanje ako je potrebno,
» potom sledi nanošenje izabrane boje u dva svoja,
» nakon sušenja se detaljno pregleda i popravi ako je potrebno,
» čišćenje prostora, podova